Vrydag 21 Junie 2019
Koffiekultuur
Al wat leef en sy maat is skielik gaande oor koffie. As jy nie ’n koffieverslaafde is nie, is jy nou heel uit die mode. In die stede maak niemand omtrent meer hul eie koffie nie, dit moet ’n dubbele mokka-chokka-latte-gedoente met pypkaneel of karamel op die koop toe wees. Die sokkermammas kuier van die een koffiewinkel na die ander terwyl hulle wag dat die skool uitkom. Om koffie te kan maak, het jy nou ’n barista sertifikaat nodig. Jy moet daai koffie kan klits, meng, skommel, roer en skink, ou boeta! Boonop moet jy geoefen wees in koffiekuns – dis nou daai prentjies wat jy in die skuim teken.
’n Barista kursus is glo ook nie kinderspeletjies nie. Vir drie dae lank leer jy by die Barista Akademie in Johannesburg alles van koffiemaak vir ’n hele R3 800.
MAAR is koffie dan nie maar net koffie nie? Vra jy wat lippe het! Gewone Boeretroos uit ’n blikbeker bly mos maar die beste, of hoe? Blykbaar nie – dis nou volgens die koffiekenners. Hulle reken daar is baie meer aan koffie maak as net water kook, skink en roer. Jy moet jou koffie KEN!!
Teken in op:
Plaas opmerkings (Atom)
'n Lekker koppie koffie op een van jou stoepe!!!!
AntwoordVee uitI wish!! Ons sal 'n plan moet maak.
Vee uitKoffie is die lekkerste boeretroos
AntwoordVee uitJy weet dan, Jessica!
Vee uitKoffie is verseker my gunsteling Madelie! Ek het soggens ten minste twee sterk koppies Nescafé nodig voor ek aan die gang kom en daardie stoep lyk amper soos myne in Vrydag... ń moet vir elke leser in my opinie. Die winter sonnetjie, koffie en een van jou storie boeke, dis die perfekte plekkie vir my.
AntwoordVee uitJy moet lekker kuier op jou stoep, Jenny. Hoop jy het baie ure se leesgenot daar.
AntwoordVee uitDankie Madelie🌹
AntwoordVee uit